Program

Blok SCI-FI A FANTASY

Pátek – Blok Neil Patrick Harris

Neil Patrick Harris

Neil Patrick Harris – přednáška – Marika

Seznamte se s hercem ztvárňujícím Barneyho Stinsona v úspěšném seriálu How I Met Your Mother (Jak jsem poznal vaši matku). Neil P. Harris ovšem není jen Barney, ale také úspěšný a divácky oceněný filmový i divadelní herec a v neposlední řadě také zdatný zpěvák. Vidět jste ho mohli mimo jiné ve Hvězdné pěchotě, Zahulíme, uvidíme či seriálu Glee. Těšit se můžete i na ukázky ze seriálů, ve kterých hostoval byť jen hlasem (např. The Simpsons a Family Guy).

How I Met Your Mother (Jak jsem poznal vaši matku) - seriál

How I Met Your Mother je sitcom z produkce americké televize CBS. Autory jsou Craig Thomas a Carter Bays. Thomas a Bays při tvorbě charakterů jednotlivých postav vycházeli ze zkutečnosti. Kdy Ted volně vychází z Bayse a Marshall a Lily volně vychází z Thomase a jeho ženy. Jednotlivé díly vždy začínají Tedem v roce 2030. Kde "starší" Ted vykládá svým dětem různé příběhy, které vedly k tomu, jak potkal jejich matku. Tyto "flashbacky" jsou hlavním dějem seriálu, který žačíná v roce 2005. (převzato z http://www.himym.estranky.cz)

How I Met Your Mother (Jak jsem poznal vaši matku) – přednáška – Marika

O seriálu, postavách a hercích. Seznamte se s beznadějným romantikem Tedem, s Marshallem a Lily – dokonalým párem, kariéristkou Robin i úžasným a vždy perfektním novodobým Casanovou Barneym. Představíme si také mnoho dalších zajímavých herců a osobností, které se seriálem mihli. Mimo jiné se také můžete těšit na scény, které jste v seriálu vidět nemohli.

Dr. Horrible's Sing-Along Blog

Dr. Horrible's Sing-Along Blog - film

Obsadenie: Neil Patrick Harris, Nathan Fillion, Felicia Day, Simon Helberg a ďalší
Réžia: Joss Whedon
Dr. Horrible (Doktor Príšerný) je ašpirujúci superzloduch, ktorý má svoj vlastný video-blog a snaží sa dostať do prestížnej Evil League of Evil (Ligy Zlých Zloduchov). Jeho plány mu pravidelne kazí miestny superhrdina Captain Hammer (Kapitán Kladivo) s náramne vyvinutým egom a archetypálne plytkou osobnosťou. Veci sa skomplikujú, keď sa doktor v práčovni zamiluje do sladkej Penny a jeho láska začne randiť s jeho úhlavným nepriateľom. Doktor zároveň stojí pred neľahkou úlohou nestratiť ďalšie body a dokázať svoj potenciál Lige. Podarí sa mu splniť si svoj cieľ, zbaviť sa otravného hrdinu a získať dievča svojich snov?

Dr. Horrible - Status nie je KUO - Alexis

O tom, ako sa z malého experimentu stal kult, prečo je Zlý Kôň lepší vzor než Gándhí, že sebaprezentácia a prezrádzanie dôverných informácií na internete sú dve rôzne veci, prečo je vidlička zabodnutá v stehne zábavná a že muzikály dokážu človeka chytiť za srdce v každej životnej etape. A možno sa dozviete i niečo nové, čo vás v materskej škôlke zabudli naučiť.

Sobota – Zeměplošský blok

Členská schůze Klubu Terryho Pratchetta

Druhá členská schůze řádných členů Klubu Terryho Pratchetta, kde se dozvíte, co všechno již Klub Terryho Pratchetta dokázal a co chystá do budoucna.

Soudné sestry

Zeměplošský kvíz

Otestujte své znalosti Zeměplochy v kvízu pro každého, kdo má tento fantastický svět rád. Výherci obdrží hodnotné ceny s vlastnoručním podpisem od Terryho Pratchetta.

Zeměplošské písně

Beseda s herci Divadla v Dlouhé

Nenechte si ujít besedu z herci z divadla, které hraje zeměplošské představení Soudné sestry a Maškarádu. Pozvaná byla Naďa Vicenová (Bábi Zlopočasná), Klára Sedláčková (Magráta), Miroslav Táborský (Štandlík, šašek Verence), Pavel Tesař (Tomjan, dabing Dvoukvítka ve filmu Barva kouzel) a Peter Varga (Smrť), který je dokonce řádným členem Klubu Terryho Pratchetta.

Zeměplošské vaření

Všechno o Zeměploše

Neděle – Blok Big Bang Theory (Teorie velkého třesku)

The Big Bang Theory

Big Bang Theory (Teorie velkého třesku) - seriál

Americký sitcom, který přinesl svěží vítr do tématu soužití geeků a nerdů s "normálními" lidmi. Po vzoru například první sezóny IT Crowd přivádí duo tvůrců Chuck Lore a Bill Prady na jedné straně Leonarda, Sheldona a jejich přátele Howarda a Rajeshe a na druhé Penny, jejich novou sousedku, do bytů naproti sobě ve čtvrtém patře jednoho domu v Los Angeles. ( převzato z http://www.big-bang-theory.cz)

Herci z Big Bang Theory – Marika

Lehce si představíme seriál samotný, ale především se zaměříme na herecké obsazení, protože nejen z hlavního obsazení je tento seriál živ. Seznámíme se samozřejmě s herci ztvárňujícími hlavní postavy (Leonarda, Sheldona, Penny, Howarda a Raje), ale také nemalým dílem s herci a známými osobnostmi z vedlejších rolí jako například Sarou Gilbert (Roseanne, Pohotovost), Georgem Takei (Star Trek, Hrdinové, Futurama), Summer Glau (Firefly, Terminator: Kroniky Sáry Connorové), Katee Sackhoff (Battlestar Galactica, 24 hodin) či Stanem Lee (tvůrce komixů pro Marvel, producent i epizodní herec) a mnoha a mnoha dalšími.